ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η καθημερινότητα της οικογένειας το επιβάλλουν.

 

Χωρίς τη βοήθεια οργανωμένης μελέτης

- Ο μαθητής επιστρέφει στο σπίτι και προσπαθεί μόνος του να κατανοήσει την παράδοση και να μελετήσει την ύλη της επόμενης ημέρας. Κάποιες φορές υφίσταται βοήθεια από γιαγιά ή παππού που μπορεί, όμως, να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

- Οι γονείς επιστρέφουν από την εργασία τους και προσπαθούν να ελέγξουν το ή τα παιδιά μέσα σε μια κατάσταση εκνευρισμού και άγχους καθώς πιέζει ο χρόνος για τις απογευματινές ή βραδινές δραστηριότητες.

- Ενδεχομένως ο μαθητής να πήγε στο ολοήμερο όπου η δουλειά που έγινε είναι κατά πάσα πιθανότητα ελλιπής, αφού τα τμήματα είναι συνήθως πολυπληθή και η συγκέντρωση των παιδιών ελάχιστη.

- Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μαθητών που τελειώνουν το Δημοτικό και ούτε έχουν διαβάσει μέχρι τότε σωστά, ούτε καν ξέρουν πως πρέπει να διαβάζουν και η ύλη που έχουν αφήσει πίσω τους χωρίς να έχει εμπεδωθεί τους ''κυνηγάει'' σε όλα τα επόμενα μαθητικά χρόνια!

 

Με τη βοήθεια οργανωμένης μελέτης 

- Ο μαθητής βάζει στην καθημερινότητά του την αίσθηση της υποχρέωσης

- Ξεπερνάει την κάθε δυσκολία γιατί ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορεί να αισθάνεται αδύναμος ή πελαγωμένος έχει έναν έμπειρο και ικανό δάσκαλο δίπλα του για να τον βοηθήσει.

- Τελειώνοντας η διαδικασία, η τσάντα για την επόμενη ημέρα είναι κλειστή και ο μαθητής και οι γονείς του ξένοιαστοι, για να ασχοληθούν με τις εξωσχολικές δραστηριότητες ή για να περάσουν άνετο και ήρεμο χρόνο μαζί χωρίς κανένα άγχος για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

 

Περιγραφή της διαδικασίας

13.30 - 14.00 Προσέλευση, φαγητό
14.00 - 15.00 Η μελέτη στις 14.00 έχει ξεκινήσει. Όλα τα παιδιά έχουν το χώρο που θα ανοίξουν τα μαθήματά τους και θα ξεκινήσουν με τη σειρά που θέλουν αυτά.
15.00 - 15.10 Διάλειμμα
15.10 - 16.00

Συνέχεια της μελέτης για ακόμα μία ώρα. Αν υπάρχουν μαθητές που την επομένη γράφουν διαγώνισμα σε κάποιο μάθημα, τότε μαζεύονται σε άλλη αίθουσα για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν και να έχουν ησυχία και στο τέλος εξετάζονται από τη δασκάλα ή το δάσκαλο ή συζητάνε μαζί του την ύλη του διαγωνίσματος. 

16.00 - 17.00 Η μελέτη στις 16.00 έχει λήξει. Όσων μαθητών οι γονείς δεν μπορούν να τους παραλάβουν στις 16.00, υπάρχει η δυνατότητα να απασχοληθούν για μία ακόμα ώρα στο χώρο του φροντιστηρίου.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 40 13 524, 694 73 29 857

 

Το φροντιστήριο

Σε φιλικό περιβάλλον, με έμπειρους - προσιτούς καθηγητές και χάρη στην ξεχωριστή μεθοδολογία μας, το φροντιστήριό μας διασφαλίζει την επίτευξη των στόχων σας.

Τελευταία άρθρα

Επικοινωνία

Φροντιστήριο Γενικού Λυκείου: 
Λέλας Καραγιάννη 34, Λυκόβρυση
Φροντιστήριο ΕΠΑ.Λ.:
Λ.Ηρακλείου 285, Νέα Ιωνία
(3ος όροφος)
 

Τηλ: 211 40 13 524

Κινητό: 694 73 29 857

Στείλτε μας email

Search